fredag 16 oktober 2009

Seniorsurf på Motala bibliotek


I Motala har vi under veckan haft besök av Skatteverket som visat sina e-tjänster. Tre personer kom och lyssnade och lärde sig mer om detta. I onsdags, hade vi Seniorsurf. Det kom sju personer ganska jämt fördelade under de tre timmar som vi höll på, så vi kunde ge individuell handledning till de flesta av deltagarna.

Jan Holmberg, utvecklingschef i Motala kommun visade under eftermiddagen hur kommuninnevånarna på ett enkelt sätt kan komma i kontakt med kommunens tjänstemän och politiker genom tjänsterna Dialog Motala och Frågepanelen. Två personer tog den chansen.

Idag, torsdag, har vi haft drop-in på temat e-post. Även idag kom deltagarna jämt utspridda över de tre timmar vi höll på. Vi har hjälpt till att skaffa e-postkonto till tre personer och de andra två kunde vi hjälpa vidare med e-post och lite annat smått och gott. Nordea har funnits på plats vid två tillfällen under dagen, på förmiddagen var det tre personer och lyssnade på Nordea och på eftermiddagen kom två.

Vi har ett gäng pensionärer som återkommer på många av arrangemangen. De försöker suga åt sig allt de kan och tycker att satsningen på Internet för alla är jättebra.
/Inger Flis Hollström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar