onsdag 4 november 2009

Internetkurser på försök på Linköpings stadsbibliotek


Nu är det klart att det blir ett försök med avgiftsfria internetkurser även på Linköpings stadsbibliotek. Enligt planerna ska kurserna, som vänder sig till nybörjare på internet, komma igång i början på december. Ett 40-tal personer har anmält intresse för dessa kurser.

- Det blir ett pilotprojekt, som sedan får utvärderas, berättar Maria Engman, bibliotekarie på Linköpings bibliotek. Kurserna kommer att bedrivas i bibliotekets datasal, som är inrymd i källarvåningen på biblioteket. Där finns 12 datorer. Kursen kommer att bestå av 3-4 träffar, och handla om internet från grunden, hur man skaffar e-post och hittar intressanta sidor på internet.

Det är inte första gången Linköpings stadsbibliotek erbjuder gratis internetkurser för allmänheten. I samband med att det nya biblioteket öppnade år 2000 gjordes en stor satsning på internetkurser, vilket var mycket populärt. Under de cirka tre år som kurserna bedrevs utbildades ca 3000 Linköpingsbor i internets grunder. Den dåvarande utbildningssatsningen drogs in i samband med besparingar på biblioteket.

Bilden ovan är från en artikel i länsbibliotekets tidskrift "Högaktuellt 2001:1" med rubriken "Populära internetkurser på Linköpings bibliotek".
Läs hela artikeln i pdf-format

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar