fredag 12 mars 2010

Nu har Gun Nydahl, 78, blivit "rikskändis"Nu har Gun Nydahl, 78, från Mjölby blivit "rikskändis". Känd i Östergötland är hon redan efter höstens uppmärksammade e-kampanj "Internet för alla", där Gun fanns på alla affischer, annonser och broshyrer...

Nu har en film spelats in med Gun, där hon berättar om hur hon upptäckte en helt ny värld, när hon lärde sig att använda internet på biblioteket. Efter det har Gun skaffat sig en egen bärbar dator. Hon har gått med i facebook, där hon har daglig kontakt med sina sex barnbarn, och så ägnar hon sig åt släkforskning från morgon till kväll.

Det är Stiftelsen för internetinfrastruktur som har gjort flera intervjufilmer med personer som nyligen har fått tillgång till internet via projektet "Internet för alla". Personerna berättar om hur detta har förändrat deras liv.

Filmerna har spelats in inför en nationell hearing om digital delaktighet som anordnas i Stockholm 24 mars.
Program och anmälan
Läs intervjun med Gun Nydahl
Intervjufilmer om digital delaktighet

1 kommentar:

  1. Hej! Jag tror verkligen att biblioteken kan spela en stor roll när det gäller inkludering och digital delaktighet. Det var roligt att se och höra Gun berätta, en av dem som får del av satsningen. Kunderna, det är dem som avgör om något är bra eller inte.

    SvaraRadera