onsdag 30 september 2009

Kanel@bullar till e-kampanjen

Varsågod! Boxholms bibliotek, Norrköpings bibliotek, Ödeshögs bibliotek - och Mjölby bibliotek (se kommentar) - bjuder på kaffe och kanel@bullar i samband med torsdagens invigning av e-kampanjen!

Kampanjen i Radio Östergötland


Radio Östergötland gjorde ett inslag om kampanjen som sändes kl 16.30 igår. Gun Nydahl fick berätta i radion om hur hon har lärt sig uppskatta internet på äldre dagar. Det går att lyssna på radioinslaget på webben.
Här kan du lyssna på Gun

Kampanjen i topp på Norrköpings hemsida


E-kampanjen på Norrköpings stadsbibliotek. Nyheten ligger i topp på Norrköpings kommuns hemsida. Där kan man läsa följande:

På Norrköpings Stadsbibliotek kommer en rad organisationer, myndigheter och föreningar – från Arbetsförmedling till Östsam – att visa och berätta om sina e-tjänster och vad man kan göra via datorn. Visningarna kompletteras av föreläsningar och kurser om och i ämnet internet.

E-kampanjen invigs torsdagen den 1 oktober kl 11 av kultur- och fritidsnämndens ordförande Bengt Cete i stadsbibliotekets entré.
Gå till sidan

Gun Nydahl, 77, är kampanjens ansikte


Internet för alla - nytta och nöje i vardagen! Så heter kampanjen som drar igång i hela länet den första oktober. Det är biblioteken i Östergötland i samarbete med Medborgarkontoret i Linköping och Länsbibliotek Östergötland som står bakom kampanjen som vänder sig till alla som är nyfikna på internet.

En hel värld - bara några klick bort! Upplev internet som en källa till kunskap, gemenskap och nöjen. Upptäck att det är enkelt och roligt. Det är budskapet under kampanjen.

Gun Nydahl, en 77-årig dam från Mjölby, är kampanjens ansikte utåt och syns på alla affischer, foldrar och annonser. Den tidigare undersköterskan och hästuppfödaren Gun deltog i en serie föreläsningar om internet på Mjölby bibliotek under våren 2009. Då upptäckte hon att det var roligt och inte så krångligt som hon tidigare trott.

- Det är bra för hjärnan att lära sig internet,man kanske lever längre då, säger Gun, som tycker att biblioteket är bra på att förstå dem som är nybörjare. För Gun är det självklart att fortsätta lära sig mer. Nu ska hon "köpa internet" och en dator!