onsdag 7 oktober 2009

Dysleximingel, Konsumentverket och historiska källor i salig blandning i Motala


Under tisdagen var det dysleximingel i Motala. John Åhman från Frölunda Data var på plats och visade talsyntesprogram, rättstavningsprogram m.m.

Roger Johansson och Kent Rosén från Dyslexiförbundet FMLS deltog också för att svara på frågor. Från biblioteket hade man laddat upp med böcker om dyslexi samt talböcker och lättläst. Det såg lite mörkt ut i början när endast två personer kommit när John skulle börja prata, men sen droppade det in några till så sammanlagt blev det ca 10 st, och John fick köra sin presentation två gånger. Alla medverkande tyckte att det kändes bra att samarbeta. Tillsammans kan man ge så mycket mer än var för sig.

I måndags hade konsumentsekreteraren drop-in-visning av Konsumentverkets sidor, Elpriskollen m.m. Det var ingen stor tillströmmning av folk, men de som deltog gick förhoppningsvis därifrån nöjda. En person berättade att hon har tänkt försöka komma på de flesta av de programpunkter som erbjuds under kampanjen.

I fredags hade Markus Lindberg, Sensus, en föreläsning om historiska källor på Internet. Ett tiotal personer var där och lyssnade.

Det ska bli intressant att se hur många som kommer på torsdag när det är dags för första internetintroduktionen, Det viktigaste först.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar