onsdag 7 oktober 2009

Många som vill lära sig använda dator kom till Mjölby bibliotek på tisdagen och onsdagen

Igår hade vi vårt andra tillfälle av Grundläggande datoranvändning. Det kom 18 personer så det blev svårt att få plats i rummet vi använde första gången när det var 10 deltagare.

13 personer lyckades vi få in...Resterande 5 personer fick en improviserad genomgång av Anneli Friberg i det intillliggande släktforskarrummet. Ola Ekström hjälpte också till och handledde.

Idag när det var dags för första tillfället av Nyfiken på nätet hade vi flyttat till en större lokal, bibliotekets sagorum. Det kom 24 personer! Alla fick plats i rummet, men det var knappt. Åtta personer stannade kvar efter genomgången för att öva på dagens tema vid datorn. Helena Bengtsson och Ola Ekström handledde. (Vi var så överrumplade av att det kom så mycket folk att vi glömde bort att ta kort.)

I programmet har vi skrivit att det inte är någon föranmälan så det får vi hålla oss till, men i fortsättningen, efter e-kampanjen, får vi nog ha det när vi har datorundervisning.

Jätteroligt är det i alla fall att det kommer så mycket folk. De allra flesta var nöjda även om det var trångt och alla inte kunde sitta vid en egen dator från början.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar